Detalii recenzie

DR. BOTOIU TRAIAN Revizuit recent
Cabinete Medicale Veterinare Iulie 07, 2011 5809
constiinta impacata?
Rezultatul votului 
 
1.0
Pret 
 
1.0
Calitate 
 
1.0
Profesionalism 
 
1.0
 
   Am sa va povestesc pe scurt un film prost care s-a derulat dupa ce am trecut pragul acestui cabinet si la final va las pe voi sa trageti concluzile. 
  Un prieten dintr-un sat izolat de la munte avea o catelusa(copoi ardelenesc) care se simtea rau de aproximativ 24 de ore, nu manca, nu vroia nici apa. Un alt prieten a vazut ca, Rita catelusa nu se simte bine, si s-a hotarat sa o ia cu el in masina si sa o coboare de la munte si sa o ducem impreuna la un veterinar, noi crezand initial ca a mancat otrava de sobolani. Stapanul catelusei nu avea posibilitatea sa ajunga la oras, dar a fost dispus sa faca orice ca Rita sa fie bine. Asa am ajuns la cabinet. Catelusa avea probleme de respiratie serioase, se putea observa si fara sa fi Dr. Quin, nu era otrava. Am pus-o pe masa, domnul dr. Traian Botoiu i-a luat temperatura rectal (de vreo 3 ori), i-a recoltat sange si a facut analize si a zis ca totul este in regula, i-a facut vreo 6 sau 7 injectii in ora cat am stat in cabinet, si ecograf. Dar totusi eu eram nedumerit de ce ne uitam la diafragm pe ecograf daca catelul de abia respira. Am intrebat de cel putin 4 ori daca nu cumva este mai indicat sa mergem la USAMV Cluj Napoca la Urgente, dar domnul dr. a zis ca nu este nevoie ca o sa fie mai bine si sa venim ziua urmatoare la 12 la control. Starea catelusei nu se ameliorase deloc, dimpotriva cand am dat-o jos de pe masa nu putea sa fac nici un pas, parca era impaiata. La plecare am primit o chitanta de 210 lei pe care nu scrie mare lucru decat "administrare glucoza, si analize". Eu nu am fost convins de actul medical si de rezultat si am fost hotarat ca de la cabinet ma duc la USAMV Cluj Napoca, si i-am cerut domnului Traian Botoiu sa imi treaca pe un bilet toate injectiile pe care le-a administrat catelusei. El mi-a raspuns "daca mergeti la cluj, sa ma sunati ca vorbesc eu cu doctorul de acolo si ii zic eu ce am facut". Am plecat catre casa, prietenul meu fiind convins ca Rita o sa fie ok, si ca nu mai este nevoie sa megem la Cluj. 
   Am ajuns acasa la prietenul meu unde am gazduit-o pe Rita, si am vegheat-o pana noaptea tarziu, si o vedeam cum se chinuia sa respire. Nu putea sa doarma, nici macar sa se intinda pe jos. 
   Dimineata la ora 10;30 a inceput sa tuseasca sange, prietenul meu a bagat-o in masina si a fugit la Cluj la USAMV, la 30 de secunde dupa ce a intrat pe usa de la Urgente catelusa a urinat incontrolabil, s-a intins pe jos si a murit. Doctorii au incercat sa o resusciteze dar era prea tarziu pentru Rita. 
  Ma gandesc la Rita de fiecare data cand ma uit la catelusa mea, si stiu acum ca ea murea sub ochii nostri cu fiecare minut care trecea, dar nu putea sa ne zica "ba prostiilor, am pneumonie!". Si eu is partial vinovat si responsabil pt moartea ei chinuitoare, dar domnul doctor Traian Botoiu, ma intreb cum ar fi putut sa-i scape asa ceva? si chiar daca iti scapa, si nu poti sa faci o radiografie pulmonara indrumi pacientul catre o unitate care poate sa faca o astfel de investigatie, nu afisezi o reticenta evidenta cand auzi ca vrem sa mergem si in alta parte. Si cum poti sa lasi un catel sau orice animal sa iti paraseasca cabinetul mai rau decat a intrat? Nu inteleg rivalitatea asta intre cabinete, si sa te simti jignit ca medic daca pacientul incearca sa obtina o a doua parere? Orgoliul, care eclipseaza alte insusiri nu cred ca are ce cauta in profesia de medic, fie el si medic pentru animale. 
  Imi pare rau ca rezumatul nu a fost chiar rezumat. Si imi pare rau Rita ca te-am condamnat la moarte cu decizile proaste. Da o fost o decizie prosta ca am dus catelusa la acel cabinet si la acest medic in loc sa o duc la USAMV Cluj. Asta este concluzia mea, voi sunteti liberi sa trageti ce concluzie vreti dupa povestioara asta fara happy end. 
Raporteaza aceasta recenzie A fost aceasta recenzie folositoare? 0 0

Comentarii

Pentru scrie un comentariu va rugam sa va inregistrati sau sa va .